сряда, 28 януари 2009 г.

първи запис 28-01-2009



Днес ми се дописа за .... не , че ми се дописа-нямам такива амбиции , но така и така реших да проверя как се прави блог , та ще трябва да вкарам нещо. От ежедневието излязоха 2 теми : защо ни разследва ДАНС /нас - НАП/ и има ли нещо по- добро от карагьоз на скара по това време на годината.



Та за разследването - може би ,повтарям - може би , макар и малко вероятно е да има нещо общо с факта , че бившата шефка на ТД София -град стана шеф в ДАНС . Още по- малковероятно е , че има зъб на Мургина. Наближаващите избори най-вероятно пък нямат нищо общо.



„Убедена съм, че държавните институции са създадени, за да работят заедно в полза на обществото и да защитават интересите на всички съвестни, коректни граждани в България. Вярвам, че само когато обединим усилията си в името на тази кауза, можем да сме сигурни, че резултатът ще бъде положителен”, заяви при подписването на документа изпълнителният директор на НАП г-жа Мария Мургина.

Това последното е от подписването на съвместна инструкция. Както и да е ... бързо ми писва от тях.





За карагьоза какво да кажа обаче: в момента е единствената прясна и достъпна риба на пазара ,която си заслужава бутилката с вино. Пък и тази тема ми е много по-приятна от неразбориите в държавата. Та за рибата: в момента на пазара освен карагьоз има кефал и калкан ,тук- таме кая и това е. От тях за скарата е достоен само карагьоза. Кефалът е доста постничък , а другите са за пържене. Взимате , значи някоя и друга риба , почиствате добре и на силно загрята скара почвате да я изтезавате , приблизително 12-15 мин. в зависимост от размера. Ако са много едри парчетата аз ги и понацепвам странично. Важното е да не задържи кръв вътре. Като почне да прегаря отвън значи е готова. Подправянето е индивидуално , но лимонът е задължителен според мен. Добре охладено младо розе е виното според мен , което допълва картината. Доста хора разправят , че имал много кости и пр. Когато е добре изпечен го стискате за "врата" , който е доста здрав и дърпате- цялата арматура излиза без проблем .

...край за днес - отивам да метна някой-друг на скарата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар