четвъртък, 29 януари 2009 г.

скумрия


Днес ,поради липса на нещо по-читаво, хапнахме скумрия на скара. Добре , че доставчикът ни носи неразмразена т.е. нито веднъж досега. Щото в повечето случаи не си помни бройката на влизанията във фризера. Да оставим настрана и факта , че както и с всички останали стоки , в България пристига третото качество. Като я хванат на траулерите, обработената и замразена до четвъртия час я купуват японците , до осмия -Щатите и други читави държави , а тази дето идва при нас е стояла поне 12 часа преди да я замразят . Като оставим тези подробности ,скумрията не е лош вариант ,стига да е от северните води. Уловената на юг е суха . Трябва да се взима норвежска или канадска и то около 500 гр. /бройката . Тя вече си е добра и за скарата и за осоляване. Става добре и на пара,маринована и т.н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар